BLOG #3 Planten-moeder

Gepubliceerd op 12 mei 2020 om 12:39

Planten-mama. 

"je slaat door", "zoveel planten heb je helemaal niet nodig!”, "ga je er echt goed voor zorgen?". 

De gekte in deze periode is een klein beetje toegeslagen. Ik zit nu, buiten de corona crisis om​,​ al 6 maanden thuis. Het gaat met periodes beter met mijn rug. Het heeft even geduurd en na heel wat zoeken heb ik eindelijk een goede therapeut gevonden die mij kan helpen. Ik ben nog lang niet waar ik moet zijn en door de gebeurtenissen in de wereld loopt het niet altijd even soepel, maar we gaan de goede kant op. Geluk bij een ongeluk heb ik ontzetten​d​ veel tijd over, net als mijn vriend en ouders. Daarom heb ik 3 weken geleden in een gekke bui besloten mijn kamer te verbouwen, helemaal leuk! Het is exact geworden zoals ik in mijn hoofd had en dat met maar een paar nieuwe spulletjes. Oké, het Ikea bed en kastje in elkaar zetten ​kostte​ mij bijna m'n relatie, aangezien ik niet fysiek kan helpen maar wel kan toekijken en zeggen wat ik er van vind, maar goed, dat is uiteindelijk goed afgelopen. Een oud-roze muur, eigen woonkamer en klein snoezig slaapkamertje, hoe kleed je dat nou leuk aan hoor ik je denken. Juist, planten! Mijn pinterestbord was een grote urban jungle geworden en ik zag het helemaal voor me, dus begon ik met wat nepplantjes, aangezien ik nooit heel goed ben geweest in plantverzorging, ondanks dat ik het als vak heb gevolgd op school. Ik heb afgelopen zomer samen met mijn vriend een plant gekocht bij de Lidl en wonder boven wonder leeft deze Ficus nog steeds. Die neppers waren leuk, tot ik van mijn moeder een Calathea kreeg voor in mijn nieuwe kamer, ik was gelijk verkocht. 4 Dagen later stond er een pannenkoekenplant op de kast, plus 3 stekjes en afgelopen weekend heb ik de Intratuin leeg gekocht. Mijn planten-eierstokken zijn gaan rammelen en nu zijn we 10 planten verder. Het besef dat de gekte de overhand nam kwam toen ik met een iets te grote bananenplant in mijn kamer stond en geen idee had waar ik deze eigenlijk neer kon zetten. Voorlopig houd ik het bij de mooie verzameling zoals hij nu is, plus nog wat stekjes bij het raam.  

Het is een leuke hobby en een belonend klusje, ik ben benieuwd hoe ik het als planten-mama ga doen. 

 

 Op instagram kun je mijn plantenfamilie en nieuwe kamer zien! Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.